Samen doen is beter

EKC laat punten liggen tegen Zevenhuizen

Op Sportpark Eenrum stonden zaterdagmiddag 23 maart de dames van EKC en Zevenhuizen tegenover elkaar. In Zevnhuizen had EKC met 2-4 de eerste punten gepakt dus men hoopte ook nu op een dergelijk resultaat.

Men zag een EKC spelen met een licht veldoverwicht wat resulteerde in wat kansjes. Helaas waren het de gasten die in de 16e minuut profiteerden van slordig wegwerken en daarmee de 0-1 op het scorebord zetten. Nu moest EKC op jacht naar de gelijkmaker qat uiteindelijk na een reeks kansen in de 30e minuut lukte. Loes Korhorn speelde Judith Zuidersma aan die de 1-1 binnen knalde. EKC wilde meer maar door te gehaast spelen lukte dat voor de rust niet meer. Ook Zevenhuizen kwam er niet meer door.

In de tweede helft zag men een sterk aanvallend EKC dat zicht ook de nodige kansen schiep. Helaas was het afwerken een tweede. Zevenhuizen deed ook wel mee maar moest het initiatief toch meer aan EKC laten. Keepster Nikki Werkman verijdelde de weinige pogingen van Zevenhuizen maar zag aan de overkant de aanvalsters van EKC eveneens falen. In de 61e minuut kon Marjon Bos niet verder en werd vervangen door Liza Huizingh die net eerder die dag met het tweede elftal nipt in Groningen van Oosterparkers (2-1 doelpunt Romy Rijzinga) verloor. Wat EKC ook nog probeerde de bal wilde er niet in. Gelukkig deed ook Zevenhuizen niet veel terug zodat 1-1 ook de eindstand werd. Gezien het wedstrijdbeeld zou een overwinning terecht zijn geweest voor EKC maar dan moet men wel scoren. Komende zaterdag komt FC Surhústerfean op bezoek in Eenrum.

EKC – Zevenhuizen 1-1 (1-1). 16. Zevenhuizen 0-1; 30. Judith Zuidersma

Scheidsrechter: M. Ammeraal (Eenrum)

EKC: Nicky Knol, Judith Zuidersma, Nikki Werkman, Joni Lukkien, Johanna van de Steeg, Chantal Hofman, Iris Knol, Marjon Bos (61. Liza Huizingh), Rebecca Postma, Marlies Tammens, Loes Korhorn.